Droom je buurt

Ontbreekt er wat kleur in jouw straat of snakt jouw wijk naar wat groen? Lopen jouw buren elkaar en het onverwacht mooie uitzicht in jouw buurt achteloos voorbij? Overstemt het snoeiharde geluid van scheurende auto’s in jouw straat dat van zoemende bijtjes en spelende kinderen? Ligt het voetpad er ook vaak bij als een hindernissenparcours vol losliggende stoeptegels? Ben je het beu om elke ochtend diezelfde grijze gevel te zien als je je je gordijnen opentrekt?

Je kan zeuren over lelijke plekjes, ontsierde hoekjes, verkeersonveilige straten of zure buurten, maar je kan er ook voor kiezen om ze zelf aan te pakken.

Een mini-moestuintje in een verdwenen stoeptegel, een verrassende pop-up-bar op een grijze parkeerplek, onverwachte complimenten op een straathoek die verbaasde voorbijgangers doen giechelen, een artistiek zebrapad dat racende chauffeurs glimlachend doet vertragen, een grijze muur die opnieuw kleur krijgt, een fleurige boekentil die de favoriete schrijvers van jouw buren verzamelt …

Curieus daagt je uit om je buurt te dromen. Met Droom je buurt wil Curieus mensen, straten, wijken, buurten, groepen, verenigingen, … uitdagen om verbeterplekjes in hun omgeving aan te kaarten en vooral… zélf aan te pakken.

poster2x