Marché Local Deluxe

De eerste Marché Local Deluxe op zondag 18/10/15 in Roeselare was een succes. 1500 foodliefhebbers zakten af naar de Trax-site en de bezoekers waren laaiend enthousiast. Proef wat je thuis niet kookt. Hoor verhalen die je nog niet kent. Gezelligheid troef en in een schitterend kader… Meer van dat! Op 26 juni 2016 was er de tweede editie tijdens “De Andere Steenweg”. Vele foodlovers trootseerden de regen om te genieten van de verhalen van de standhouders. Dit smaakt naar meer…

Inspiratie:

De overdekte markthallen schieten als paddenstoelen uit de grond. Mét succes! Wie al eens in de Torvehallerne in Kopenhagen, Mercado de San Miguel in Madrid of de Borough Market in Londen is geweest, zal het beamen. Dit is zalig genieten.  Kuier tussen de kraampjes met pure ingrediënten. Proef iets wat je nooit zelf kookt. Luister naar het verhaal achter jouw favoriete bio-kaas. En geniet van de nostalgische drukte.

Lokaal genieten:

Eten moet je beleven. Ook in eigen stad. Marché Local Deluxe organiseert daarom food markets dicht bij huis. Er is veel vraag naar authentieke smaken. We denken met z’n allen steeds meer na over duurzaamheid en kiezen daarom voor lokale voeding. Met Marché Local Deluxe geven we innovatieve food makers een platform en foodies nieuwe verhalen. Een foodie is een persoon met een geraffineerde interesse in de eetcultuur. Hij/zij zoekt nieuwe eetervaringen op en geniet van de verhalen achter het bord.

Met Marché Local Deluxe krijgt ambacht, duurzaamheid en gezelligheid een gezicht. Een lokale voedingsmarkt voor iedereen die van ambachtelijk, puur en samen gezellig eten houdt in een mooi kader en een goede sfeer.

Concept:

De formule van Marché Local Deluxe is simpel: een markt, een foodlab en een urban picknick. In het marktgedeelte stellen verschillende lokale producenten hun producten voor. In de foodlab maken topchefs live hun gerechten. Zo kan iedereen op een laagdrempelige manier kennismaken met topgastronomie. En bij de standen van de ‘urban picnic’ kunnen mensen genieten van een hapje en een drankje. Kortom, Marché Local Deluxe is een ontmoetingsplaats voor foodlovers. Op zondag. Dus vergeet de rush voor de weekendboodschappen.