Verlaten kerk wordt skatepark

De Spaanse artiest Okuda San Miguel heeft een verlaten kerk compleet getransformeerd in een indoor skatepark, en het resultaat is verbluffend! In slechts een week, verfde Okuda alle muren en zelfs het plafond van de Santa Barbara kerk in het noordelijke Spaanse stadje Llanera. De kerk werd ooit gebruikt voor samenkomsten van de werknemers van een nabijgelegen fabriek. Toen de fabriek zijn deuren sloot tijdens de Spaanse burgeroorlog van 1936-39, moest de kerk noodgedwongen sluiten.
Maar dankzij het prachtige werk van Okuda kan de kerk zijn deuren weer openen voor het publiek. Dit keer niet als een plek van aanbidding, maar als een plek waar mensen hun ‘skate-skills’ kunnen demonstreren. En wie wil zich nu niet uitleven in deze felgekleurde kapel?
“Ik heb veel dingen die mij blij maken, maar dit project is speciaal,” zei Okada in een interview. “Ik denk dat dit een van de belangrijkste projecten in mijn hele carrière is. Iedere belangrijke artiest heeft een kerk beschildert. Deze kerk is mijn persoonlijke Sixtijnse Kapel.”